Právě je 15 pro 2018 12:50

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Joomla 3.8.3 - Yootheme - Češké znaky u fontu Roboto
PříspěvekNapsal: 20 led 2018 19:17 
C4 zákazník

Registrován:
18 led 2018 13:56
Příspěvky:
3
Dobrý den,

ano vyřešeno. Kontaktoval jsem fórum firmy yootheme.com od které mám zakoupenou šablonu a společně jsme přišli na to, že byla chyba ve smazané kategorii článků na který se měl článek odkazovat.

Nyní řeším ale další problém a to se špatným zobrazováním českých znaků ě,š,č,ř,ž,ň google fontu, který by měl přitom obsahovat českou diakritiku. ,,Roboto"

Bylo mi razeno takto, ale zatím bez úspěchu.

Please try and carefully follow these steps:

If you have not done so yet: Create a custom style as described
in the "[Tutorial] Create a custom style for a Warp 7 template".
This should take no more than 5 minutes and will make your customization "update-safe".

For the sake of argument I will refer to the custom style as THESTYLE in the following steps.
Exchange that by your custom style's name, of course.

Access your site's root via FTP.

In order to get an "update-safe" override copy the file
templates/yoo_monday/css/custom.css to
templates/yoo_monday/styles/THESTYLE/css/custom.css

Use a text editor capable of UTF-8 encoding to open
templates/yoo_monday/styles/THESTYLE/css/custom.css
and at the very beginning insert exactly the following CSS:

@import 'https://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto:400,500,700&subset=latin-ext';
@import 'https://fonts.googleapis.com/css?family=Lato:400,700&subset=latin-ext';
@import 'https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&subset=latin-ext';
I repeat: These lines have to be at the very beginning of the file.

Save the changes.

Reload the page in the frontend and test the result.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3.8.3 - Yootheme - Češké znaky u fontu Roboto
PříspěvekNapsal: 22 led 2018 12:03 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6876
Dobrý den,

ukázkový kód je chybný, protože při načítání fontu pomocí @import se v URL adrese používá standardní znak & a ne jeho HTML entita &. Takže si původní kód upravte na:
Kód:
@import 'https://fonts.googleapis.com/css?family=Roboto:400,500,700&subset=latin-ext';
@import 'https://fonts.googleapis.com/css?family=Lato:400,700&subset=latin-ext';
@import 'https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans:400,700&subset=latin-ext';

A pak by Vám měly české znaky bez problému fungovat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 3.8.3 - Yootheme - Češké znaky u fontu Roboto
PříspěvekNapsal: 22 led 2018 13:38 
C4 zákazník

Registrován:
18 led 2018 13:56
Příspěvky:
3
Jste génius, mockrát děkuji. :) funguje.

Hned jsem to poslal výrobci šablony, že jste mi problém vyřešil. ;)


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 3 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Joomla partneři

Seznam všech partnerů

Joomla Hosting
Návody pro C4

© 2009-2018 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz