Právě je 11 črc 2020 20:28

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Joomla - 2.5 - Přesun stránek z počítače na hosting
PříspěvekNapsal: 31 pro 2014 13:02 
C4 zákazník

Registrován:
05 čer 2010 07:18
Příspěvky:
21
Dobrý den, řadu let u Vás hostujeme dvě domény meyer-software.cz a ocnioptika.cz. Doménu ocnioptika.cz jsme v současné době pro nezájem optiků zaparkovali. Nicméně na doméně meyer-software.cz máme "firemní" web "www.meyer-software.cz", vytvořený v Joomla 2.5. Chtěli bychom vytvořit další tematický web "optika.meyer-software.cz" a další tematické weby.
Tyto tematické weby vytvoříme také v Joomla 2.5 na lokále wamp/www/Optika ,atd.,atd.
Prosím o konkrétní návod jak nejlépe tyto tematické weby přesunout na hosting domeny meyer-software.cz. Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - 2.5 - Přesun stránek z počítače na hosting
PříspěvekNapsal: 31 pro 2014 14:32 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

nejdříve je nutné vytvořit si subdoménu s požadovaným jménem, v rámci C4 Hostingu máte možnost provozovat až 100 domén (subdomén) 3. řádu. Nové subdomény si můžete vytvořit v administračním systému Vaší domény v sekci IV. Weby v části Formulář na vytvoření nového webu. V tomto formuláři na vytvoření nového webu si můžete nastavit název, maximální prostor apod. Pokud si tedy budete chtít vytvořit doménu s názvem optika.meyer-software.cz, tak ve formuláři do políčka Web zadejte optika.meyer-software.cz. Poté, až si vše nastavíte, tak klikněte na Vytvořit.

Existuje více možností, jak stránky vytvořené v redakčním systému Joomla! přesunout z lokálního počítače na doménu umístěnou na Webhosting C4. Jako první možnost je použití rozšíření Akeeba Backup, pomocí kterého si vytvoříte zálohu stránek do souboru ZIP. Tento balíček stačí následně rozbalit ve Vašem počítači a pomocí některého FTP klienta nahrát na server. Poté je postup stejný jako při instalaci aplikace.

Druhá možnost je ta, že si pomocí FTP klienta překopírujete kompletní instalaci z počítače na server. Je také nutné provést export databáze a následně import databáze. Jako poslední je nutné upravit nastavení databáze (přihlašovací údaje) a cesty adresářů podle návodu, který naleznete na stránce Joomla 2.5 - Konfigurační soubor.

Jestli se rozhodnete přesun stránek provést pomocí rozšíření Akeeba Backup, tak kompletní návod naleznete v diskuzním tématu Joomla 2.5 - Spuštění stránek - přesun z lokálního počítače.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - 2.5 - Přesun stránek z počítače na hosting
PříspěvekNapsal: 02 led 2015 15:17 
C4 zákazník

Registrován:
05 čer 2010 07:18
Příspěvky:
21
Dobrý den Filipe,děkuji za návod; pomocí Akeeba Backup jsem udělal zálohu a rozbalil na ji lokále;včetně včech podadresářů i jedné funkčcní subdomeny eshop.meyer-software.cz. V administraci domény ( na Vašem hostingu C4 ) jsem si vytvořil několik nových subdomén,v sekci IV. pro tematické weby např.: optika.meyer-software.cz a odpovídající databáze v sekci VI.např.: optika-software.
Píšete: nyní je třeba zkopírovat vše na server tam, kde chci "další" web provozovat, tedy např.do podadresáře http://www.meyer-software.cz/optika ???

Na http://www.meyer-software, mám jak jsem uvedl výše několik podadresářů, které používám pro různé účely ( např.pro přenos souborů při instalacích různých aplikací, atd. ), nikoli jako webové prezentace. Kopírováním "všeho" bych tedy přenesl kopletní zálohu do nového podadresáře včetně existujících webů i subdomén.

Dále by se měla spustit "instalace",atd., atd., což znamená, že se následně vytvoří zcela nová webová stránka např.: optika.meyer-software.cz , která nemá žádnou souvislost s web stránkou vytvořenou v předstihu na lokále ???
Samozřejmě, že netrvám na přenosu na lokále připraveném webu, jde mi jen o to abych to pochopil správně. V roce 2010 mi Radek Plašil pomáhal s migrací webu z J1.5 d J2.5, bohužel jelikož nejsem webmaster, vše jsem již zapoměl,..Díky za ochotu a pomoc


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - 2.5 - Přesun stránek z počítače na hosting
PříspěvekNapsal: 02 led 2015 17:00 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

obsah je nutné překopírovat na FTP server, pokud stránky chcete provozovat v adresáři, tak tam, jinak na subdoménu, například optika.meyer-software.cz.
Pokud provedete přesun stránek pomocí rozšíření Akeeba Backup, tak na nových stránkách (např. optika.meyer-software.cz) budete mít kompletní obsah, stejný jako byl na lokálním počítači, protože nahrajete zálohu původních stránek, které jsou například na lokálním počítači. Stejný obsah by tam byl i v případě, že byste se rozhodl stránky přesunout manuálně.

Poté, co vše provedete a celý obsah souborů ze zálohy překopírujete na server, kde chcete aplikaci provozovat, tak do internetového prohlížeče zadejte adresu těchto stránek. Pokud jste tedy zálohu nahrál na subdoménu optika.meyer-software.cz, tak v internetovém prohlížeči otevřete stránku optika.meyer-software.cz. Poté se Vám načte proces instalace, kde jako u původního procesu instalace je nutné zadat přihlašovací údaje k databázi apod.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - 2.5 - Přesun stránek z počítače na hosting
PříspěvekNapsal: 03 led 2015 10:05 
C4 zákazník

Registrován:
05 čer 2010 07:18
Příspěvky:
21
Dobrý den Filipe, děkuji za odpověď, omlouvám se za neznalost, ale přeci jenom mi není jasné několik věcí. Samozřejmě, že musím rozbalenou "zálohu" z lokálu nakopírovat na "server". Přesněji řečeno rozbalenou Joomlu,...nakopírovat:

1)do předem vytvořeného adresáře např.: "www.meyer-software.cz/Optika" tomu rozumím, ale jak to mám nakopírovat

2)do subdomeny "optika.meyer-software.cz", když tuto subdoménu nikde na serveru nevidím ??? V administraci c4 jsem nastavil(vytvořil) novou subdoménu a databázi.

3)Nové "weby" bych raději volal způsobem: "www.meyer-software.cz/Optika",
nebo "www.meyer-software.cz/Prodejna" , než jako "optika.meyer-software.cz" a podobně.

4)Pro úplnost uvádím, že v současné době mohu volat "www.meyer-software.cz/eshop"



Mimochodem, rozbalená záloha na lokále logicky obsahuje vše co se týče existujícíh webů, ale "nic" z těch nových, které chci vytvořit, takže kam kopírovat ,... na server do rootu by přeci nemělo smysl a kam jinam, než do nějakého podadresáře,..???
Ještě jednou se omlouvám a děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - 2.5 - Přesun stránek z počítače na hosting
PříspěvekNapsal: 03 led 2015 12:42 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

v administračním systému Vaší domény máte vytvořený web www.meyer-software.cz, ale také subdoménu optika.meyer-software.cz. Nyní záleží na Vás, kde chcete aplikaci Joomla! provozovat. Pokud ji chcete provozovat v podadresáři na adrese www.meyer-software.cz/optika, tak se pomocí FTP klienta připojte na Váš hlavní web www.meyer-software.cz, kde založte nový adresář s názvem "optika" a do něho poté obsah nakopírujte. Instalace se poté bude nacházet na adrese www.meyer-software.cz/otpika.

Podle Vašich předchozích příspěvků ale usuzuji, že aplikaci Joomla! chcete provozovat na subdoméně optika.meyer-software.cz. Podle návodu, který jsem uvedl v prvním příspěvku, si v administračním systému Vaší domény v sekci IV. Weby v části Formulář na vytvoření nového webu vytvořte nový web s názvem optika.meyer-software.cz. Během procesu vytváření nového webu si v kolonce Heslo vyplňte heslo, se kterým se budete připojovat na FTP server. Až si tento nový web vytvoříte, tak na FTP server se přihlásíte s údaji tak, že jako hostitele a uživatele použijete optika.meyer-software.cz a následně zadáte heslo, které jste si u webu nastavil. Po připojení na FTP server do tohoto kořenového adresáře překopírujte celý obsah, instalace se poté bude nacházet na adrese optika.meyer-software.cz.

Pokud chcete mít weby ve formátu www.meyer-software.cz/Prodejna, tak návod naleznete na začátku tohoto příspěvku. Stačí se pomocí FTP klienta připojit na Váš hlavní web www.meyer-software.cz a následně vytvořit adresáře s požadovaným názvem, do nich poté překopírovat obsah, který požadujete. Takových podadresářů můžete mít vytvořeno hned několik, například optika (http://www.meyer-software.cz/optika), prodejna (http://www.meyer-software.cz/prodejna) apod.

Opravdu ale záleží na Vás, zda se rozhodnete aplikaci Joomla! nahrát do kořenového adresáře hlavního webu (http://www.meyer-software.cz), subdomény (optika.meyer-software.cz) a nebo do podadresáře (http://www.meyer-software.cz/Prodejna). Každému vyhovuje jiná možnost.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - 2.5 - Přesun stránek z počítače na hosting
PříspěvekNapsal: 10 led 2015 12:37 
C4 zákazník

Registrován:
05 čer 2010 07:18
Příspěvky:
21
Dobrý den Filipe, předem chci popřát vše nej,nej v novém roce.
Bohužel, v těch webech mám zmatek, takže znovu obtěžuji, nic jiného mi totiž nezbývá.
1) Rozhodl jsem se, že do podadresáře http://www.meyer-software.cz/pieta nakopíruji rozbalenou Joomlu 2.5.19 a provedu její instalaci v tomto podadresáři a posléze začnu tvořit a upravovat obsah webu,... Bohužel, instalace se mi nedaří dokončit. Ať zadám jakékoli jméno databáze, tak to vyhodí následující chybu viz.text ze scanu obrazovky:

Nemohu se připojit k databázi. Konektor vrátil chybu číslo: Unable to connect to the Database: Could not connect to MySQL.

Nevím jestli se něco nehádá s těmi subdoménami, které jsem v administraci c4 vytvořil ?
Stejně bych chtěl instalovat Joomlu do další podadresářů ,.../Prodejna, ....atd.

2)Asi opustím myšlenku vytvořit weby v "subdoménách", neboť bohužel jste mi neodpověděl na moji otázku kde "ta která" moje subdoména je, abych do ní mohl něco nakopírovat,...ať už zálohu, nebo čistou Joomlu,...

3)Bohužel také mám problém s přístupem do administrace
http://www.meyer-software.cz/eshop/admin

Fatal Error: Call to undefined function mcrypt_get_iv_size()
DOCROOT/core/include/security.php [line 35]

Stránka nemůže být zobrazena. Zkuste to prosím později. Pokud problém přetrvá, kontaktujte provozovatele této stránky.
e-shop.meyer-software.cz

Děkuji za ochotu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla - 2.5 - Přesun stránek z počítače na hosting
PříspěvekNapsal: 10 led 2015 20:23 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
09 úno 2013 13:11
Příspěvky:
2413
Dobrý den,

během procesu instalace aplikace Joomla! musíte zadat přihlašovací údaje k databázi, kterou si předem vytvoříte (případně můžete použít již vytvořenou databázi). Přihlašovací údaje k databázi zjistíte v administračním systému Vaší domény v sekci VI. MySQL databáze. Pokud zadáte správně veškeré přihlašovací údaje k databázi, tak Vám musí vše fungovat.

V příspěvcích výše jsem Vám již několikrát na Váš dotaz odpovídal. Nejprve si musíte v administračním systému Vaší domény v sekci IV. Weby vytvořit novou subdoménu s požadovaným názvem a následně se pomocí FTP klienta připojit na FTP server dané subdomény, po přihlášení na FTP server stačí instalaci aplikace Joomla! překopírovat na server.

Pravděpodobně nemáte aktivní knihovnu Mcrypt, proto dochází k chybovému hlášení. O aktivaci této knihovny pro daný web můžete požádat na podpora@c4.cz nebo přes Formulář na autorizovaný požadavek z administračního systému Vaší domény.

_________________
Filip Kučera
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Joomla partneři

Seznam všech partnerů

Joomla Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz