Právě je 11 črc 2020 19:55

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Joomla 1.7 - Vložení iframe s google mapou
PříspěvekNapsal: 12 led 2012 11:21 

Registrován:
26 kvě 2011 14:07
Příspěvky:
1
Zdravím,

chtěl bych vložit do článku iframe s google mapou (kód vygenerovaný od googlu), ale při vkládání mi editor iframe tag neuloží. Vyfiltruje ho to z původního kódu a ten uloží bez iframe. Používám JCE editor, zkusil jsem i původní, případně bez editoru, ale neuloží to nikdy.
Prosím o informaci proč, děkuji.

Požadovaný:
Kód:
<iframe width="640" height="480" frameborder="0" scrolling="no" marginheight="0" marginwidth="0" src="http://maps.google.cz/maps?f=q&amp;source=s_q&amp;hl=cs&amp;geocode=&amp;q=karlova+609&amp;aq=&amp;sll=49.930008,15.369873&amp;sspn=6.74086,7.283936&amp;vpsrc=0&amp;brcurrent=5,0,0&amp;ie=UTF8&amp;hq=&amp;hnear=Karlova+609,+399+01+Milevsko&amp;t=m&amp;ll=49.441175,14.37561&amp;spn=0.026789,0.054932&amp;z=14&amp;output=embed"></iframe><br /><small><a href="http://maps.google.cz/maps?f=q&amp;source=embed&amp;hl=cs&amp;geocode=&amp;q=karlova+609&amp;aq=&amp;sll=49.930008,15.369873&amp;sspn=6.74086,7.283936&amp;vpsrc=0&amp;brcurrent=5,0,0&amp;ie=UTF8&amp;hq=&amp;hnear=Karlova+609,+399+01+Milevsko&amp;t=m&amp;ll=49.441175,14.37561&amp;spn=0.026789,0.054932&amp;z=14" style="color:#0000FF;text-align:left">Zvětšit mapu</a></small>


Uložený:
Kód:
<br /><small><a href="http://maps.google.cz/maps?f=q&amp;source=embed&amp;hl=cs&amp;geocode=&amp;q=karlova+609&amp;aq=&amp;sll=49.930008,15.369873&amp;sspn=6.74086,7.283936&amp;vpsrc=0&amp;brcurrent=5,0,0&amp;ie=UTF8&amp;hq=&amp;hnear=Karlova+609,+399+01+Milevsko&amp;t=m&amp;ll=49.441175,14.37561&amp;spn=0.026789,0.054932&amp;z=14" style="color:#0000FF;text-align:left">Zvětšit mapu</a></small>


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 1.7 - Vložení iframe s google mapou
PříspěvekNapsal: 16 led 2012 13:23 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7653
Dobrý den,

je potřeba upravit nastavení aplikace Joomla a JCE editoru, jinak iframe do článku nevložíte, protože dochází k filtrování obsahu. Takže nejdříve přejděte do nastavení profilů JCE editoru v sekci Komponenty - JCE Administration - Profiles. Klikněte na defaultní profil, přejděte do sekce Plugin Parameters - Media Support a povolte hodnotu Allow IFrames (tzn. nastavte Yes). Nyní přejděte do sekce Obsah - Správce článků a v horním menu klikněte na tlačítko Možnosti. Přejděte do záložky Filtrování textů a u Vaší skupiny (většinou Super Users) změňte Typ filtrování na Bez filtrování. Jiná nastavení už nejsou nutná. Přejděte do psaní článku a vypněte editor kliknutím na [show/hide] (nad editorem). Do textu vložte Váš iframe kód a článek uložte. Nyní by nemělo dojít ke změně kódu v článku a mapa by se měla na stránkách zobrazit.

Pozn.: Pokud někdo používá editor TinyMCE, je potřeba v nastavení editoru (Rozšíření - Správce pluginů - Editor - TinyMCE) smazat iframe v poli Zakázané prvky. A také pak vypnout filtrování textů.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Joomla partneři

Seznam všech partnerů

Joomla Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz