Právě je 23 kvě 2019 09:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Joomla 1.7 - Slideshow pouze na úvodní stránce
PříspěvekNapsal: 28 úno 2012 14:23 

Registrován:
28 úno 2012 13:46
Příspěvky:
10
Dobrý den,

nemohl by mi někdo poradit, jak odstranit slideshow z ostatních stránek, tak aby zůstalo pouza na úvodní? Nevím kde co v indexu nebo CSS smazat nebo poupravit.

Předem děkuji za radu
Andrea


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slideshow
PříspěvekNapsal: 28 úno 2012 14:45 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7123
Dobrý den,

upřesněte, prosím, o jakou aplikaci se jedná. Z názvu tématu "Slideshow" to není patrné. Pokud používáte nějakou aplikaci a modul pro zobrazení slideshow na stránkách, uveďte prosím jejich název a případnou verzi.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Slideshow
PříspěvekNapsal: 28 úno 2012 14:56 

Registrován:
28 úno 2012 13:46
Příspěvky:
10
Používám šablonu v které je slideshow již implementované bez aplikace a modulu. Stránky jou v Joomla 1.7.

Děkuji
A.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 1.7 - Slideshow pouze na úvodní stránce
PříspěvekNapsal: 29 úno 2012 18:06 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7123
Dobrý den,

pokud je tedy slideshow umístěna přímo ve zdrojovém kódu šablony, stačí kód najít přímo v šabloně a obalit ho tímto kódem:

Kód:
<?php $uri = $_SERVER['REQUEST_URI'];?>
<?php if ($uri == '/' || $uri == '/index.php') : ?>
Zde bude kód slideshow
<?php endif; ?>

Pravděpodobně tedy kód pro slideshow bude v souboru index.php Vaší šablony. Takže editaci souboru můžete provést pomocí administrace aplikace Joomla 1.7. Stačí přejít do sekce Rozšíření - Správce šablon a v záložce Šablony kliknout na název šablony podrobnosti. Na další stránce klikněte na text Upravit výchozí stránku (index.php) šablony, najděte kód pro zobrazení slideshow a obalte ho kódem.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 1.7 - Slideshow pouze na úvodní stránce
PříspěvekNapsal: 29 úno 2012 18:13 

Registrován:
28 úno 2012 13:46
Příspěvky:
10
Děkuji za odpověď zkusím to.
Andrea

Radek Plašil píše:
Dobrý den,

pokud je tedy slideshow umístěna přímo ve zdrojovém kódu šablony, stačí kód najít přímo v šabloně a obalit ho tímto kódem:

Kód:
<?php $uri = $_SERVER['REQUEST_URI'];?>
<?php if ($uri == '/' || $uri == '/index.php') : ?>
Zde bude kód slideshow
<?php endif; ?>

Pravděpodobně tedy kód pro slideshow bude v souboru index.php Vaší šablony. Takže editaci souboru můžete provést pomocí administrace aplikace Joomla 1.7. Stačí přejít do sekce Rozšíření - Správce šablon a v záložce Šablony kliknout na název šablony podrobnosti. Na další stránce klikněte na text Upravit výchozí stránku (index.php) šablony, najděte kód pro zobrazení slideshow a obalte ho kódem.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 1.7 - Slideshow pouze na úvodní stránce
PříspěvekNapsal: 01 bře 2012 14:00 

Registrován:
28 úno 2012 13:46
Příspěvky:
10
Dobrý den,
mohla bych Vás poprosit ještě o jednu radu? Mám stránky ve dvou jazykových mutacích: česká a anglická. Používám pro obě stejnou šablonu a potřebuji v anglické verzi stránek změnit text v slideshow na anglický. Text mám jako obrázek, takže musím změnit text v obrázku, to vím, ale pak nevím jak zadat kod v indexu, tak aby pro anglickou verzi bylo sledeshow v aj a v české verzi v čj.

Moc děkuji předem za radu.
Andrea


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Joomla 1.7 - Slideshow pouze na úvodní stránce
PříspěvekNapsal: 01 bře 2012 17:10 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7123
Dobrý den,

záleží na tom, jakou strukturu URL adres máte. Pokud používáte hezké url adresy a máte jazykové mutace dostupné např. na adrese ve tvaru http://www.nazev-vasi-domeny/cs/ a http://www.nazev-vasi-domeny/en/, tak kód bude vypadat např. takto:

Kód:
<?php $uri = $_SERVER['REQUEST_URI'];?>
<?php if ($uri == '/cs/') : ?>
ceska slideshow
<?php elseif ($uri == '/en/') : ?>
anglicka slideshow
<?php endif; ?>


Ideální je si vložit do souboru index.php tento kód:
Kód:
<?php echo $_SERVER['REQUEST_URI']; ?>

,který Vám na české i anglické stránce vypíše tvar URL adresy, kterou zadáte do kódu.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Joomla partneři

Seznam všech partnerů

Joomla Hosting
Návody pro C4

© 2009-2019 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz