Právě je 12 črc 2020 21:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Jak na přesun databáze na C4 Hosting?
PříspěvekNapsal: 12 lis 2010 16:35 

Registrován:
12 lis 2010 16:30
Příspěvky:
1
Dobrý den,

mám dotaz. Chci u vás využít nabídku webhostingu za 1200,- Kč (což je super cena). Aktuálně mám svůj redakční systém jinde (je tam phpMyAdmin) a mám dotaz, jak co nejefektivněji přesunout svoji databázi tak ,aby vše fungovalo.

Moc děkuji za radu, Fíša


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na přesun databáze na C4 Hosting?
PříspěvekNapsal: 12 lis 2010 16:48 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
243
Dobrý den,

pro export databáze postupujte prosím podle našeho návodu na adrese https://navody.c4.cz/phpmyadmin-export-databaze, pro následný import podle návodu na adrese https://navody.c4.cz/phpmyadmin-import-databaze.

Pozor, připomínám, že pro úspěšné dokončení musí být kódování (porovnávání) při importu totožné s exportovaným.

Pokud se budete držet návodu, mělo by vše dopadnout dobře.

_________________
Antonín Bohunský
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na přesun databáze na C4 Hosting?
PříspěvekNapsal: 05 kvě 2011 20:42 

Registrován:
09 bře 2010 20:12
Příspěvky:
7
Zkoušel jsem to v situaci, kdy mám dvě databáze. Jedna je prázdná a do druhé se nemohu dostat /administrační přístup/. Když chci z plné exportovat data do prázdné, nemohu se shodnout na kodování:
CREATE DATABASE `eshop-fenixsyst` DEFAULT CHARACTER SET utf8 COLLATE utf8_general_ci;
tu chybu tam mám vždy ikdyž si DB /obě/ upravím do stakného kodování. Už nevím jak na to a heslo ke starým datům nemohu získat.

Hm...


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na přesun databáze na C4 Hosting?
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2011 14:20 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7653
Dobrý den,

pokud máte stránky umístěné na Webhostingu C4, tak Vám příkaz CREATE DATABASE neprojde. Vytváření databáze pomocí tohoto příkazu není povoleno, databázi si musíte vytvořit v administračním systému. A pokud soubor s daty pro import obsahuje na začátku tento příkaz, tak ho pouze odstraňte.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na přesun databáze na C4 Hosting?
PříspěvekNapsal: 06 kvě 2011 20:08 

Registrován:
09 bře 2010 20:12
Příspěvky:
7
Ano jsem na C4. DB obsahuje jen create table.
Zkusil jsem to znovu a vypsalo mi to chybu:
Chyba

SQL-dotaz:

-- -- Vypisuji data pro tabulku `ps_access` -- INSERT INTO `ps_access` (`id_profile`, `id_tab`, `view`, `add`, `edit`, `delete`) VALUES (1, 1, 1, 1, 1, 1), (1, 2, 1, 1, 1, 1), (1, 3, 1, 1, 1, 1), (1, 4, 1, 1, 1, 1), (1, 5, 1, 1, 1, 1), (1, 6, 1, 1, 1, 1), (1, 7, 1, 1, 1, 1), (1, 8, 1, 1, 1, 1), (1, 9, 1, 1, 1, 1), (1, 10, 1, 1, 1, 1), (1, 11, 1, 1, 1, 1), (1, 12, 1, 1, 1, 1), (1, 13, 1, 1, 1, 1), (1, 14, 1, 1, 1, 1), (1, 15, 1, 1, 1, 1), (1, 16, 1, 1, 1, 1), (1, 17, 1, 1, 1, 1), (1, 18, 1, 1, 1, 1), (1, 19, 1, 1, 1, 1), (1, 20, 1, 1, 1, 1), (1, 21, 1, 1, 1, 1), (1, 22, 1, 1, 1, 1), (1, 23, 1, 1, 1, 1), (1, 24, 1, 1, 1, 1), (1, 26, 1, 1, 1, 1), (1, 27, 1, 1, 1, 1), (1, 28, 1, 1, 1, 1), (1, 29, 1, 1, 1, 1), (1, 30, 1, 1, 1, 1), (1, 31, 1, 1, 1, 1), (1, 32, 1, 1, 1, 1), (1, 33, 1, 1, 1, 1), (1, 34, 1, 1, 1, 1), (1, 35, 1, 1, 1, 1), (1, 36, 1, 1, 1, 1), (1, 37, 1, 1, 1, 1), (1, 38, 1, 1, 1, 1), (1, 39, 1, 1, 1, 1), (1, 40, 1, 1, 1, 1), (1, 41, 1, 1, 1, 1), (1, 42, 1, 1, 1, 1), (1, 43, 1[...]

MySQL hlásí: Dokumentace
#1062 - Duplicate entry '1-1' for key 1

Děkuiji za radu.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na přesun databáze na C4 Hosting?
PříspěvekNapsal: 07 kvě 2011 12:19 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
29 čer 2009 20:53
Příspěvky:
263
Tahle chyba vznikne typicky tak, že importujete do databáze, do které jste v minulosti již importoval (a tímpádem se snažíte některá data zapsat do databáze podruhé). Takže před každým dalším pokusem o import je potřeba databázi vymazat a znova vytvořit v administračním systému, aby byla prázdná.

_________________
Jan Vítek
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na přesun databáze na C4 Hosting?
PříspěvekNapsal: 08 kvě 2011 20:44 

Registrován:
09 bře 2010 20:12
Příspěvky:
7
Děkuji, určitě to funguje, ale zápasím s přístupovým heslem do administrace Presta shopu. Už nevím jestli byla nejdřív slepice nebo vejce. Jde o heslo v databázi. Nová db má své heslo, zkopíruju do ní starou a heslo byť by bylo stejné tak nefunguje. Jak tedy spráně postupovat, aby jsem se v nové naplněné db dostal do administrace?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na přesun databáze na C4 Hosting?
PříspěvekNapsal: 09 kvě 2011 10:06 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7653
Dobrý den,

na přihlašovací stránce do administrace klikněte na Ztratili jste heslo?, zadejte e-mail administrátora a pošlete si heslo. To je asi nejjednodušší způsob.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na přesun databáze na C4 Hosting?
PříspěvekNapsal: 01 říj 2013 22:08 

Registrován:
28 úno 2011 01:48
Příspěvky:
84
Dobrý den, postupuji při importu databáze dle návodu, ale nedaří se mi - chybové hlášení: Nepodařilo se načíst žádná data k importu. Buďto nebyl odeslán žádný soubor, nebo jeho velikost překročila velikost povolenou v nastavení PHP. Je problém s velikostí 153MB? anebo někde dělám chybu..?
Děkuji předem za radu, zdraví KŠ


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Jak na přesun databáze na C4 Hosting?
PříspěvekNapsal: 02 říj 2013 18:05 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 09:14
Příspěvky:
7653
Dobrý den,

velikost importovacího souboru může být maximálně 120 MB. Takže buď můžete při exportu vytvořit více souborů (tzn. výběr pouze několika tabulek), které budou mít menší velikost, a ty postupně naimportujete. Nebo Váš velký importovací soubor nahrajte někam na FTP server, a pak nám napište na podpora@c4.cz a požádejte o import do databáze. V mailu nezapomeňte uvést název vaší domény, umístění souboru a název databáze, do které chcete obsah naimportovat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz