Právě je 24 lis 2020 11:12

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Gallery 2 - Přesun na C4
PříspěvekNapsal: 21 črc 2011 10:34 

Registrován:
21 črc 2011 10:31
Příspěvky:
4
Dobrý den,
mám svoji galerii u jiného providera a rád bych ji včetně domény převedl k C4. Galerie běžní na Gallery v 2.2. Poradíte prosím jak to provést bez nutnosti zásahu do galerie?
Děkuji


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gallery 2 - přesun na C4
PříspěvekNapsal: 21 črc 2011 11:43 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7749
Dobrý den,

nejdříve si pomocí FTP klienta zkopírujte celých obsah Vašich stránek ze serveru a nakopírujte na náš server. Poté si vyexportujte starou databázi od předchozího poskytovatele a naimportujte ji k nám do nové databáze. Hlavně si dejte pozor, aby databáze měly stejné kódování.

Zde jsou návody:

Po kompletním přesunu souborů a databáze ještě musíte udělat úpravu v souboru config.php, který se nachází v rootu Vaší instalace. V souboru najděte řádek s tímto textem:
Kód:
$gallery->setConfig('data.gallery.base', '/stara-cesta/g2data/');

a upravte text stará cesta na tento tvar:
Kód:
$gallery->setConfig('data.gallery.base', '/data/www/nazev-vasi-domeny/nazev-vasich-stranek/g2data/');

Takže např. pro stránky http://www.demo2.cz bude cesta vypadat následovně:
Kód:
$gallery->setConfig('data.gallery.base', '/data/www/demo2.cz/www.demo2.cz/g2data/'

Nebo pokud máte galerie ještě v nějaké podsložce (např. galerie), tak cesta bude mít tento tvar:
Kód:
$gallery->setConfig('data.gallery.base', '/data/www/demo2.cz/www.demo2.cz/galerie/g2data/'


Pokud jste si při instalaci galerie také změnil název složky g2data, tak ho samozřejmě také v cestě upravte.

Nyní je ještě potřeba v souboru upravit přihlašovací údaje k databázi. Najděte tyto řádky:
Kód:
$storeConfig['hostname'] = 'localhost';
$storeConfig['database'] = 'nazev-nove-databaze';
$storeConfig['username'] = 'nazev-nove-databaze';
$storeConfig['password'] = 'heslo-nove-databaze';

a upravte texty nazev-nove-databaze a heslo-nove-databaze na přihlašovací údaje k nové databázi.

Pokud byste při přesunu měnil i název Vaší domény, tak je nutné upravit název domény na řádku:
Kód:
$gallery->setConfig('baseUri', 'http://www.nazev-vasi-domeny.cz/main.php');

Ale to ve Vašem případě není potřeba.

Pro zapnutí českého překladu (lokalizace) napište na podpora@c4.cz a požádejte o aktivaci GETTEXT pro daný web. Pokud stránky budou umístěny na serveru s PHP 5.3, tak ještě požádejte o vypnutí DEPRECATED hlášení.

Pokud budete mít při přesunu nějaký problém, tak stačí napsat.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gallery 2 - Přesun na C4
PříspěvekNapsal: 22 črc 2011 22:52 

Registrován:
21 črc 2011 10:31
Příspěvky:
4
Tak jsem vše zkopíroval, vyexportoval databázi cihelka.sql a vytvořil databázi db-cihelka u vás a při pokusu o import té staré se objeví toto:

CREATEDATABASEIFNOTEXISTS cihelka;



MySQL hlásí:
#1044 - Access denied for user 'db-cihelka'@'%' to database 'cihelka'


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gallery 2 - Přesun na C4
PříspěvekNapsal: 27 črc 2011 13:59 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7749
Dobrý den,

ve vygenerovaném souboru s databází máte navíc ještě příkaz pro vytvoření nové databáze cihelka. Takže si sql soubor otevřete např. v PSPadu a na řádku s tímto textem:

Kód:
CREATE DATABASE IF NOT EXISTS `cihelka` ....


upravte cihelka na db-cihelka (název vytvořené databáze u nás):
Kód:
CREATE DATABASE IF NOT EXISTS `db-cihelka` ....


Samozřejmě se dá smazat celý příkaz, který se snaží databázi vytvořit, ale toto je nejjednodušší způsob, jak Vás navést k odstranění problému. Pokud si nebudete vědět rady, tak mi vyexportovaný soubor pošlete soukromou zprávou.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gallery 2 - Přesun na C4
PříspěvekNapsal: 31 črc 2011 15:08 

Registrován:
21 črc 2011 10:31
Příspěvky:
4
Tak se mi nakonec podařilo importovat až po smazání příkazů.
Teď se při volání main.php zobrazí tyto chyby.

J.C.


Deprecated: Assigning the return value of new by reference is deprecated in /data/www/cihelka.cz/www.cihelka.cz/galerie/gallery2/bootstrap.inc on line 43
Error

Error (ERROR_STORAGE_FAILURE) :
in modules/core/classes/GalleryStorage.class at line 480 (GalleryCoreApi::error)
in modules/core/classes/Gallery.class at line 202 (GalleryStorage::search)
in modules/core/classes/helpers/GalleryPluginHelper_simple.class at line 317 (Gallery::search)
in modules/core/classes/helpers/GalleryPluginHelper_simple.class at line 222 (GalleryPluginHelper_simple::_fetchAllParameters)
in modules/core/classes/GalleryCoreApi.class at line 238 (GalleryPluginHelper_simple::getParameter)
in modules/core/classes/GalleryTranslator.class at line 362 (GalleryCoreApi::getPluginParameter)
in modules/core/classes/GalleryTranslator.class at line 290 (GalleryTranslator::getDefaultLanguageCode)
in modules/core/classes/Gallery.class at line 535 (GalleryTranslator::init)
in init.inc at line 134 (Gallery::initTranslator)
in main.php at line 76


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gallery 2 - Přesun na C4
PříspěvekNapsal: 01 srp 2011 11:33 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7749
Dobrý den,

pošlete mi soukromou zprávou přístupové údaje k FTP a databázi u Vašeho starého poskytovatele. Porovnám stará a nová data.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gallery 2 - Přesun na C4
PříspěvekNapsal: 03 srp 2011 11:08 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7749
Dobrý den,

stránky by měly být již funkční. Chybu způsobilo to, že u předchozího poskytovatele zřejmě běžela galerie na systému Windows a názvy tabulek v databázi byly malými písmeny (na systému Windows se na velikost písmen nebere zřetel). Naše servery ale běží na systému Unix (který velikost písmen rozlišuje), a proto aplikace nemohla tabulky najít. Bylo tedy potřeba tabulky přejmenovat na správný tvar s velkými písmeny.

Příklad chybných názvů tabulek:
Kód:
g2_accessmap
g2_accesssubscribermap

a správných názvů tabulek:
Kód:
g2_AccessMap
g2_AccessSubscriberMap

Ještě jsem Vám upravil tvar cesty data.gallery.base v souboru config.php, protože jste do cesty zapomněl přidat i podadresáře, v kterých nyní máte galerii nahranou.

Pro web jsem Vám nechal zaktivovat GETTEXT (aktivace lokalizace) a vypnout DEPRECATED hlášení (protože stránky běží na PHP 5.3). Toto nastavení jsem doplnil i do návodu na přesun.

Vyzkoušejte funkčnost galerie a dejte vědět, jestli je vše v pořádku.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gallery 2 - Přesun na C4
PříspěvekNapsal: 03 srp 2011 20:56 

Registrován:
21 črc 2011 10:31
Příspěvky:
4
Vážený pane,
mnohokrát děkuji za vaši pomoc, nyní se zdá že vše bezvadně funguje.
Měl bych ještě tyto dotazy na další provoz
- jaký byste mi doporučil nástroj na upload (pro OS W7)?
- jak bych měl postupovat, pokud chci provozovat více galerií na stejném webu (tj. nějký úvodní rozcestník, něco jako mám nyní)?
- je možné takto současně provozovat G2 a G3?

Ještě jednou děkuji a zdravím vás

Jiří Cihelka


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Gallery 2 - Přesun na C4
PříspěvekNapsal: 04 srp 2011 09:39 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
7749
Dobrý den,

pokud další dotazy nesouvisí s aktuálním tématem, vytvářejte pro ně, prosím, nová témata. Snažíme se, aby diskuzní fórum bylo pro uživatele přehledné.

cihelkaj píše:
- jaký byste mi doporučil nástroj na upload (pro OS W7)?

Pokud myslíte nástroj pro upload na server, tak můžete použít Total Commander.

cihelkaj píše:
- jak bych měl postupovat, pokud chci provozovat více galerií na stejném webu (tj. nějký úvodní rozcestník, něco jako mám nyní)?

Na stránkách můžete provozovat galerií, kolik budete chtít. Buď je můžete mít v podsložkách (např. http://ww.nazev-vasi-domeny.cz/galerie1, http://ww.nazev-vasi-domeny.cz/galerie2, http://ww.nazev-vasi-domeny.cz/galerie/galerie1 atd.), nebo na subdoménách (http://galerie.nazev-vasi-domeny.cz, http://galerie2.nazev-vasi-domeny.cz). Pro každou galerii můžete použít stejnou databázi akorát s jinými prefixy tabulek (zadává se během instalace). Rozcestník budete muset mít na stejném principu, jako máte teď. Pokud byste rozcestník nechtěl, musel byste používat pouze jednu instalaci, která by byla v kořenové složce stránek.

cihelkaj píše:
- je možné takto současně provozovat G2 a G3?

Samozřejmě také můžete používat Gallery 2 i Gallery 3. Záleží pouze na Vás, jakou verzi použijete. Vždy ale doporučujeme používat nejaktuálnější verzi.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 9 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Gallery Hosting
Návody pro C4

© 2009-2020 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz