Právě je 18 lis 2018 15:45

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Drupal 8 - Tabulky ve špatné databázi
PříspěvekNapsal: 04 dub 2018 11:36 
C4 zákazník

Registrován:
15 bře 2018 10:58
Příspěvky:
20
Dobrý den,
začal jsem vytvářet nový web na Drupalu 8 a omylem jsem vatvořil tabulky Drupalu do databáze information_schema. Jak to mám prosím opravit?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Drupal 8 - Tabulky ve špatné databázi
PříspěvekNapsal: 04 dub 2018 12:22 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6844
Dobrý den,

žádné nestandardní tabulky v této databázi nevidím. Můžete prosím upřesnit, jaké tabulky jste do databáze information_schema přidal?

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Drupal 8 - Tabulky ve špatné databázi
PříspěvekNapsal: 04 dub 2018 12:55 
C4 zákazník

Registrován:
15 bře 2018 10:58
Příspěvky:
20
Nainstaloval jsem Drupal, potom jsem asi 14 dní vytvářel web a dnes, když jsem chtěl udělat zálohu kvůli aktualizaci jádra, tak jsem zjistil, že v databázi drupal-prazacka nic není. Tak jsem si myslel, že databáze Drupalu je v information_schema. Pokud tam není, tak nevím kde je.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Drupal 8 - Tabulky ve špatné databázi
PříspěvekNapsal: 04 dub 2018 14:21 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6844
Dobrý den,

pokud jste měl v databázi nějaký obsah a najednou zmizel, tak jste si ho musel nechtěně smazat. Pak by Vám stránky ale vůbec nefungovaly. Každopádně kompletní databázi si můžete obnovit ze zálohy. A nebo druhou možností je, že instalace využívá jinou databázi. To byste měl jednoduše zjistil na FTP serveru v konfiguračním souboru /sites/default/settings.php - viz Drupal 8 - Konfigurační soubor > "Úprava připojení k databázi".

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Drupal 8 - Tabulky ve špatné databázi
PříspěvekNapsal: 05 dub 2018 09:57 
C4 zákazník

Registrován:
15 bře 2018 10:58
Příspěvky:
20
Dobrý den,

$databases['default']['default'] = array (
'database' => 'sites/default/files/.ht.sqlite',
'prefix' => '',
'namespace' => 'Drupal\\Core\\Database\\Driver\\sqlite',
'driver' => 'sqlite',
);

toto mám v souboru settings.php.

Web mně funguje, ale nevím, kde mám najít databázi a jak to opravit. Nerad bych to dělal znova od začátku.
Děkuji za rady.


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Drupal 8 - Tabulky ve špatné databázi
PříspěvekNapsal: 05 dub 2018 10:48 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6844
Dobrý den,

podle údajů v konfiguračním souboru používáte místo MySQL databáze SQLite databázi. Takže data jsou uložena na FTP serveru v souboru /sites/default/files/.ht.sqlite. Tím pádem jste databázi drupal-prazacka pro instalaci vůbec nepoužil, a proto ji máte prázdnou.

Pravděpodobně jste během instalace aplikace Drupal nedodržel všechny kroky a nezaktivoval si knihovnu PDO MySQL. Proto jste měl k dispozici pouze SQLite databázi a ani nezadával přihlašovací údaje k databázi.
Příloha:
drupal-8-nastaveni-databaze.jpg
drupal-8-nastaveni-databaze.jpg [ 168.79 KiB | Zobrazeno 1030 krát ]


Takže buď instalaci ponechte na SQLite databázi, nebo pomocí nějakého nástroje přemigrujte data z SQLite databáze do MySQL databáze, nebo instalaci zopakujte s výběrem MySQL databáze.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Drupal 8 - Tabulky ve špatné databázi
PříspěvekNapsal: 05 dub 2018 15:53 
C4 zákazník

Registrován:
15 bře 2018 10:58
Příspěvky:
20
Vytvořil jsem si novou složku (ertigol) a pokusil se do ní Drupal znovu nainstalovat. Veškerá nastavení jsem zkontroloval podle návodu a myslím, že mám vše stejně jako ve Vašem návodu. Jediný rozdíl je protokol https místo http. Mysql mně to nenabízí. Co s tím?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Drupal 8 - Tabulky ve špatné databázi
PříspěvekNapsal: 05 dub 2018 16:02 
C4 zákazník

Registrován:
15 bře 2018 10:58
Příspěvky:
20
Teď koukám, že databáze je ve verzi 5.5. Vadí to? Kde se to nastavuje? Nebo mně to musíte změnit Vy?


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Drupal 8 - Tabulky ve špatné databázi
PříspěvekNapsal: 06 dub 2018 08:33 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
30 čer 2009 08:14
Příspěvky:
6844
Dobrý den,

jak jsem již uvedl v předchozí odpovědi, aby se Vám během instalace ve výběru nabídla i MySQL databáze, tak pro web musíte mít aktivní knihovnu PDO MySQL. Takže zřejmě jste opět neprovedl všechny kroky uvedené v návodu na instalaci a nezaktivoval jste si podle odstavce "Další nastavení" požadované knihovny.

_________________
Radek Plašil
Webhosting C4
https://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: Drupal 8 - Tabulky ve špatné databázi
PříspěvekNapsal: 06 dub 2018 09:48 
C4 zákazník

Registrován:
15 bře 2018 10:58
Příspěvky:
20
Dobrý den,
kde prosím najdu PDO MySQL? V nastavení direktiv webu ani v administračním rozhraní jsem to nenašel. V návodu se píše jen že je třeba knihovny zaktivovat s odkazem na Nastavení konfiguračních direktiv a knihoven.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
cron
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
Drupal partneři

Seznam všech partnerů

Drupal Hosting
Návody pro C4

© 2009-2018 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz