Právě je 25 dub 2024 12:18

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]




Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 
Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: WordPress - Mapy k článku v postranní liště
PříspěvekNapsal: 25 črc 2011 14:18 

Registrován:
31 srp 2010 09:03
Příspěvky:
18
Mohu ještě poprosit o tento asi specifický dotaz? Mám články kde vlastně by bylo záhodno aby "tůrista" věděl kde se místo nachází, chci použít mapy od http://amapy.centrum.cz/mapa-na-stranku-embed-m11 , ale nechtěl bych je dávat na článek ale jestli by šlo aby se konkrétní mapka ke konkrétnímu článku objevila v sidebaru / elements of seo/ děkuji moc za případnou radu


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Mapy k článku v postranní liště
PříspěvekNapsal: 07 lis 2011 19:52 
C4 podpora
C4 podpora

Registrován:
01 lis 2011 15:02
Příspěvky:
746
Dobrý den.

Pokud chcete opravdu amapy, tak to bude asi problém, nic takového jsem nenalezl a pochybuji, že něco takového je vůbec k dispozici.
Pokud ale chcete mapy obecně, pak je k dispozici celá řada pluginů, nejčastěji postavených na mapách google.
Předkládám 3, které se mi zdají velmi zdařilé

1) MapPress Easy Google Maps - s pluginem je velmi snadná práce, ale funguje pouze v příspěvcích jako takových. Pod oknem pro editaci příspěvku najdete okno MapPress, kde je zpočátku pouze tlačítko Add pro přidání mapy. Pokud ho stisknete, objeví se okno pro nastavení požadovaného mapového výřezu. Až výřez nastavíte, stisknete Save a mapa se uloží. V okně MapPressu pak máte seznam všech připravených mapových výřezů (může jich být víc) pro daný příspěvek, když najedete na jejich názvy, objeví se možnosti Edit, Insert into post a Delete. Mapové výřezy se defaultně objeví na začátku příspěvku, ale stisknutím možnosti Insert into post pro jednotlivé výřezy můžete do příspěvku vložit kód (například [mappress mapid="2"]), kterým umístíte libovolný mapový výřez na libovolné místo příspěvku.
Mapy se ale objevují výhradně v celých příspěvcích, ne ve zkrácených výpisech příspěvků jednotlivých rubrik nebo jiných, natožpak v sidebaru.

2) Comprehensive Google Map Plugin - Jím vytvořené mapky lze vložit do příspěvků i do sidebaru, ale je problém vložit přesné souřadnice a i když se vloží jako odresa, tak google potom najede na nejblížší bod opatřený adresou, takže pro zmíněné "tůristické" účely to není příliš ideální. Navíc do sidebaru by bylo nutno vkládat každou mapku zvlášť a moc praktické by to asi nebylo.

3) WP Geo - tento plugin bude asi nejblíže tomu, jak jsem pochopil Vaši otázku.
- WP Geo je nejprve nutno nastavit - v Nastavení v sidebaru redakční části WP vám přibude položka WP Geo. Tam je nutno především vložit Google API Key, bez kterého plugin bohužel nic nedělá. API klíč ale snadno získáte na http://code.google.com/apis/maps/signup.html a necháte ho vygenerovat pro přílušnou doménu.
Dále pak je v nastavení pluginu celá řada dalších položek, které ovlivňují výchozí vlastnosti zobrazené mapy.
- Nyní se v redakčním rozhraní WP podívejte na Vzhled > Widgety. Najdete zde nově WP Geo Recent Locations (zobrazuje mapku lokací naposledy přidaných příspěvků) a WP Geo Contextual Map (to je mapka příspěvků, odpovídajících aktualnímu filtru - například z vybrané rubriky, období a podobně)
U obou pluginů můžete nastavit řadu parametrů - popisek, šířku v procentech či pixelech, výšku v pixelech, úroveň výchozího zvětšení mapy (pokud je ale bodů víc, mapa se oddaluje, aby se vešly), typ mapy, a polylines = zobrazení spojnic mezi body v mapě. U naposled přidaných příspěvků (recent) se také nastavuje počet značek, které se mají zobrazit a také typy článků - příspěvky a/nebo stránky.
Nastavení se potom uloží.
- Dále už lze přejít k samotným příspěvkům. Pod oknem pro editaci příspěvku / stránky najdete okno WP Geo lokace s mapkou. Požadované místo můžete buď najít přímo na mapě, nebo vyhledat adresu, nebo pod mapku zadat přesné koordináty. Také zde můžete lokaci smazat (clear...), pokud se rozhodnete příspěvek v mapkách nezobrazovat.
Marker title je sice volitelný, ale doporučuji ho zadat - je to popisek, který se objeví, když v mapce najedete na značku - například zde může být název cíle nebo článku.
Dále je tam nastavení typu (= velikosti) značky v mapě a několik dalších vlastností mapy, které přenastavují vlastnosti výchozí. Důležité je zaškrtnout zde "Save map centre point for this post".
Mapa se pak uloží stisknutím tlačítka "Aktualizovat" pro celý příspěvek.

- Výsledek vypadá tak, že v sidebaru máte jednu mapku s určeným počtem posledních příspěvků a/nebo jednu mapku se všemi příspěvky, které odpovídají filtru. Asi jste si představoval mapku u každého příspěvku zvlášť (podobně, jako máte na Vašem webu k názvům příspěvků fotky), ale podle mého názoru je jedna mapka se všemi body lepší - ušetří místo a návštěvník si může snáze vytypovat více cílů na výlet v určité malé oblasti.
- Dalším výsledkem je zobrazení větší mapky na začátku každého příspěvku při jeho individuálním zobrazení. Toto může být nežádoucí, ale bohužel jsem si v nastavení nevšiml, že by to šlo vypnout. Odstranit by to šlo přepsáním kódu pluginu, nebo to možná bude v některé z dalších verzí.

Oprava 8.11.: Ještě jsem si teď všimnul, že v proužku pro nastavování formátu textu nad příspěvkem přibylo tlačítko s logem WordPressu, označené jako WP GoeMap. Toto tlačítko vloží do textu kód [wp_geo_map], u kterého bych předpokládal, že určí pozici mapy v článku. Bohužel se mi na testovací instalaci WP verze 3.2.1 nijak neprojevuje.

_________________
Adam Chyský
Webhosting C4
http://www.c4.cz/


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Mapy k článku v postranní liště
PříspěvekNapsal: 18 lis 2011 07:05 

Registrován:
31 srp 2010 09:03
Příspěvky:
18
Děkuji za opravdu obsáhlou odpověď
objevil sem tento plugin
Google Map Shortcode a mohu psát jen pochvalně, navíc pokud zadám přesné souřadnice tak je určí, aniž by najížděl na nejbližší očíslovanou adresu jestli mohu ukázat mapku v praxi
tak nabízím odkaz http://www.krusnohorsky.cz/2011/10/04/k ... erninku-3/

Martin


Nahoru
 Profil  
 
 Předmět příspěvku: Re: WordPress - Mapy k článku v postranní liště
PříspěvekNapsal: 18 črc 2012 21:27 

Registrován:
18 črc 2012 21:12
Příspěvky:
1
Můžu také doporučit Shortcode wordpress plugin jediné co mi tam nejde nastavit je název (Title) stále mi to tam cpe název stránky.


Nahoru
 Profil  
 
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 4 ] 

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
FTP Uploader
Staňte se naším zákazníkem!
Hledáme kolegy
WordPress partneři

Seznam všech partnerů

WordPress Hosting
Návody pro C4

© 2009-2024 ČESKÝ WEBHOSTING s.r.o. Kontaktní e-mail: forum@c4.cz
Diskuzní fórum využívá technologie: phpBB, phpBB-SEO.com, phpBB.cz