Dobrý den,
pojďme si tedy Váš příspěvek rozebrat postupně:
poradte.cz píše:
Po přečtení témat týkajících se nastavení smtp nejsem vůbeb chytrý.
Napište nám prosím o jaká konkrétní témata jde, pokud tam existují nějaké neshody, nebo nejasnosti, rádi je napravíme.
poradte.cz píše:
Mám již postavenou vlastní emailovou aplikaci a kontaktují mne uživatelé, proč jim nefunguje smtp nastavený u vás.
Napište nám prosím jak konkrétně mají SMTP nastavené a ujistěte se, že jejich poskytovatel internetového připojení neblokuje cizí SMTP. Případně nám prosím napište jak
konkrétně se nefunkčnost projevuje, tím Vám můžeme pomoci odhalit případnou chybu ve Vaší aplikaci.
poradte.cz píše:
Jednou píšete, že nepodporujete SSL,
Napište prosím kde konkrétně.
poradte.cz píše:
jindy napíšete, že nepodporujete SSL na portu 465,
Prosím upřesně nám kde.
poradte.cz píše:
pak zase že podporujete SSL na portu 25
Ano, port 25 je standardním portem pro SMTP, obvykle i přednastavený v běžných e-mailových klientech.
poradte.cz píše:
a aby toho nebylo málo, tak ač je vám jasné, že ISP blokuje port 25 kvůli spamu doporučíte SSL na portu 25 .
Pochopitelně problematiku blokace cizích SMTP Vaším poskytovatelem internetového připojení je potřeba řešit přímo s již zmiňovaným poskytovatelem, tedy buď jej požádat o zavedení vyjímky a povolení našeho SMTP, nebo použitím jeho SMTP serveru.
poradte.cz píše:
Můžete mi prosím napsat pravdivé údaje, nebo mám radeji zahrnout do aplikace, že nepodporuje šílené a i pro reverzní inženýry nerozluštitelné nastavení jako je tomu u smtp.seznam.cz !?!
Rádi bychom Vám vyšli vstříc a napsali odpověď na konkrétní otázku, ale v textu bohužel žádná není, je tam pouze plno prázdných argumentů bez konkrétních faktů. Pokud jste v nějakém našem diskuzním fóru, nebo návodu, našel nějakou informaci, která Vám nepřijde správná, napište nám prosím kde ji můžeme hledat a rádi ji prověříme, nebo opravíme. Použití našich SMTP serverů nevyžaduje žádné zvláštní nastavení. Chápeme Vaše rozhořčení kvůli nefukčnosti Vaší aplikace, ale jistě uznáte, že ani my, ani Vaši zákazníci za to nemohou.
Předem děkuji za pochopení a upřesnění Vašich výroků.