Právě je 24 kvě 2012 12:53

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]

Autor Zpráva
 Předmět příspěvku: Prestashop - nastavení emailu
PříspěvekNapsal: 22 bře 2010 14:09 

Dobrý den, jak a kde mam nastavit emaily v administraci shopu, když přidám nový modul (např. platba v hotovosti) ? Aby odecházeli emaily mě i zákazníkovi při volbě této platby. S tím souvisí i nastavení emailu pro registrace, které mi taky nechodí. Děkuji

Předmět příspěvku: Re: Prestashop - nastavení emailu
PříspěvekNapsal: 22 bře 2010 14:12 

Dasty píše:
Dobrý den, jak a kde mam nastavit emaily v administraci shopu, když přidám nový modul (např. platba v hotovosti) ? Aby odecházeli emaily mě i zákazníkovi při volbě této platby. S tím souvisí i nastavení emailu pro registrace, které mi taky nechodí. Děkuji

Ještě bych dodal, že se objednávka vůbec nevytvoří při volbě platba v hotovosti.

PříspěvekNapsal: 22 bře 2010 16:32 

Dobrý den,
pravděpodobně nemáte stránky s Prestashopem umístěné na Webhostingu C4, kde žádná dodatečná nastavení pro e-mail nejsou zapotřebí. Registrační a objednávkový e-mail je plně funkční. Modul Cash On Pickup funguje také bez problémů.

Vyzkoušejte se v administraci aplikace Prestashop podívat do sekce "Preferences - Email", tam by mělo být nastaveno "Používá PHP mail() funkci ...". Pokud tak máte mail nastavený, obraťte se s dotazem na Vašeho poskytovatele hostingu. Také můžete ve stejné sekci vyzkoušet nastavit posílání pomocí SMTP serveru, ale to byste musel mít k dispozici vlastní parametry pro SMTP.

PříspěvekNapsal: 23 bře 2010 13:43 

Dobrý den, hosting mam zcela jistě na C4, dasmon.eu ,proto se obracím na toto forum, jak mi bylo doporučeno ,ten email možná nechodí proto, že se ani nevytvoří objednávka při platbě v hotovosti v. 1.2.1.1. Nastavení emailu mam používá php, při ostatních platbách je vše v pořádku.
Děkuji

PříspěvekNapsal: 23 bře 2010 18:04 

Jestli Vám e-mail u ostatních plateb funguje, tak bude problém zcela jistě v modulu Cash On Pickup. Koukal jsem do Vašeho konfiguračního souboru config/config.inc.php a nenašel jsem tam přidaný řádek pro modul. Dále nemáte žádné soubory pro modul ve složce mails. Takže jste asi špatně postupoval při instalaci.

Zde je přesný postup instalace modulu:
  1. Podívejte se do administrace do sekce "Orders - Statuses". Tam zjistíte celkový počet stavů (např. 11). Nový stav tedy bude mít číslo 12, takže musíte přidat do souboru config/config.inc.php někde kolem řádku 120 tento text:
    Kód:
    define('_PS_OS_COP_',      12);

Samozřejmě, když bude mít nový stav jiné číslo než 12, zadáte do souboru config.inc.php to jiné číslo.
  2. Pak můžete v sekci "Orders - Statuses" vytvořit nový stav, např. s názvem Cash On Pickup, a nastavit mu příslušné parametry.
  3. Nyní z rozbaleneného instalačního balíčku nakopírujte složku mails a modules na server. Pokud máte eshop v češtině, musíte vytvořit soubory i pro cz verzi (příp. zkopírovat z en a přeložit).

PříspěvekNapsal: 25 bře 2010 02:20 

Děkuji, platba v hotovosti je funkční :D , ale nevypisuje se mi v emailu druh zboží, které si zákazník objednal, jen celková cena, doprava atd. Znal byste i na tohle radu. :?

Děkuji

PříspěvekNapsal: 25 bře 2010 13:07 

A u ostatních plateb se Vám vypisuje? Také můžete vyzkoušet objednávku v anglické verzi eshopu. Jestli se tam zboží v mailu zobrazí, tak bude problém v české šabloně mailu pro objednávky.

Všechny časy jsou v UTC + 1 hodina [ Letní čas ]