Dobrý den,
JVladaJ píše:
1. Je možné přidat jeden skupinu atributů ke všem produktům v jedné kategorii nebo to alespoň nějak ulehčit abych nemusel přidávat atribut pro atributu? Například přidat skupinu atributů "látky" ke kategorii sedací soupravy.
přidávání atributů si můžete usnadnit pomocí importu csv souboru, v kterém budete mít nastavené atributy pro daný produkt. Jedná se o sekci
Tools - Import. Kde naleznete i potřebné sloupce pro csv soubor. Můžete se také podívat do tohoto tématu
PrestaShop - ukázkový CSV pro import produktů, kde je ukázka pro import produktů a řešení problému s češtinou.
Příloha:
prestashop_import_atributu.jpg [ 210.72 KiB | Zobrazeno 1082 krát ]
JVladaJ píše:
2. Nepřišel jsem na způsob jak přidat 2 skupiny atributů k jednomu produktu. Mám například jídelní set, skládající se ze stolu a židlí. Potřeboval bych aby si zákazník mohl vybrat jednak barvu dřeva stolu a barvu látky, kterou bude potažena židle a následně to poté promítnout v objednávce. Je to vůbec možné?
Dva atributy produktů přeci přidáte stejně, jako jsem Vám psal výše. Jedna skupina atributů bude
Barva dřeva stolu a druhá
Barva látky židle. Výběr barev pomocí menu s obrázky jde ale aktivovat pouze pro jednu skupinu atributů. Existuje rozšíření, které Vám zobrazí výběr pomocí obrázků pro více skupin atributů, ale je placené (
http://addons.prestashop.com/cs/front-o ... mites.html). Možná tato volba bude v některé z dalších verzí PrestaShopu, protože je to docela žádaná úprava.