Dobrý den.
Problém může být v tom, že na uvedeném webu používáte WordPress Multi Language, kterážto kombinace nemusí korektně fungovat. Našel jsem cca rok staré informace, že po instalaci Multi Language pluginu přestala fungovat jedna z metod vkládání. Dalo se to obejít použitím jiného postupu pro vkládání galerie do stránky.
Později se to vyřešilo a v současnosti týmy kolem NextGen Gallery a WordPress Multi Language pracují na úpravě NextGen Gallery, která by lépe podporovala překlady pomocí WordPress Multi Language.
Doporučil bych tedy použít buďto standardní WordPress (pokud Multi Language není nezbytné), nebo onu upravenou verzi NextGen Gallery, nebo zkusit použít fintu popsanou zde:
http://wordpress.org/support/topic/plugin-nextgen-gallery-conflict-with-wpml-pluginBohužel konflikty pluginů s modifikovanými verzemi WordPress případně mezi jednotlivými komplexními pluginy (a jak Multi Language tak NextGen Gallery jsou dosti rozsáhlé) nejsou vyjímkou. Sám jsem na to narazil na jednom webu dělaném ve WordPress Multi User, celá řada pluginů - vlastně zvláště těch pro obrázkové galerie, jak si těď uvědomuji - nefungovala buď vůbec, nebo velmi nekorektně. Vybrat funkční kombinaci bylo velmi náročné.
A setkal jsem se i s nefunkčností pluginu v některých vzhledových šablonách - bohužel nevím, jakou jste na stránkách použil a nemohu to tedy vyzkoušet.