|
Zdravim ... Potreboval by som zmenit kodovanie v uz existujucej db. Na linuxovom serveri mam databazu s UTF8, do ktorej boli vkladane udaje pravdepodobne v latin1 aspon tak mi to pripada ... mysql sever ma nastavene | character_set_client | latin1 | character_set_connection | latin1 | character_set_database | latin1 | character_set_filesystem | binary | character_set_results | latin1 | character_set_server | latin1 | character_set_system | utf8 | character_sets_dir | /usr/share/mysql/charsets/ | collation_connection | latin1_swedish_ci | collation_database | latin1_swedish_ci | collation_server | latin1_swedish_ci .. cize asi vychodzie, databaza bola vytvorena v PHPMyAdmin s UTF-8,s utf_general_ci a nasledne do nej bolo vkladane query bez nastavenia SET CHARSET. V phpmyadmin vidim rozhadzanu diakritiku ale generovana stranka sa zobrazuje spravne, a ked si db importnem na windows server s utf8 stranka nerozumie akurat velkemu Š. To by bolo fine, ale potrebujem ju exportovat do execelu a tam si neviem poradit . Kazdy dalsi zaznam s nastavenym set charset-utf8 v php sa uz zapise vporiadku, potrebujem teda aby aj vsetky predchadzajuce zaznamy boli v utf8, cize to nejak skonvertovat. V php a mysql nie som nic moc, skusal som experimetovat s exportom podla navodu (dat textove polia do binary a potom naspat vlozit ako utf8, a nieco podobne aj s latin)ale nic nepomohlo ...
..dik za pomoc ..
|